2013 te Jeep’den satış rekoru


Türkiye'de Tofaş çatısı altında temsil edilen Jeep markası, dünya çapında 2013'te 731 bin 565 adetlik satışla yeni bir rekor kırdı.

Tofaş açıklamasına göre, 2012'de 701 bin 626 adetlik satışla dünya çapında rekora imza atan Jeep, geçen yıl 731 bin 565 adetlik satışla rekorunu daha yüksek seviye taşıdı.

Jeep'in 255 bin 5 adetle dünya çapında en çok satan modeli Grand Cherokee'yi, 210 bin 715 adetle Wrangler izledi. Diğer çok satan modeller, Compass ve Cherokee oldu. Jeep Compass, Wrangler'in toplam satışı dünya ve ABD'de en iyi seviyeye ulaştı.

Jeep araçlarının toplam satış adedi 2013'te bir önceki yıla göre dünya çapında yüzde 4, ABD'de ise yüzde 3 oranında arttı. 2013'te Asya-Pasifik bölgesinde yüzde 26 artış gösteren Jeep satışları, dünyanın en büyük otomobil pazarı haline gelen Çin'de ise yüzde 29 oranında yükseldi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Jeep Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Mike Manley, "Arka arkaya gelen satış rekorlarıyla, Jeep araçlarında hem dünya çapında hem de ABD pazarında 4 yıldır üst üste satış artışı kaydedildi. Müşterilerimizin, Jeep'in yeni serisinde, 4×4 kapasitesine ek olarak sürüş dinamikleri ve yakıt verimliliğinde ulaştığımız ilerlemeyi takdir ettiği açıkça görülüyor. Özellikle bayilerimizde Ocak-Şubat 2013 döneminde 25 binden fazla satan Yeni Jeep Cherokee'nin performansından çok memnunuz. Yüksek kapasiteli ve verimli SUV modellerimizin yanı sıra, dünyanın dört bir yanındaki Jeep satış noktalarına ulaşan Cherokee'yle de, 2014'teki satışlarımızı artırmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close Bitnami banner
Bitnami